Wednesday, July 17, 2013

aku terima nikahnya

assalamualaikum..

hari ni genaplah dua bulan fa menjadi isteri kepada en.somi.da pengantin lapuk pun.tapi da hati nak buat entry sal hari nikah.hewhewhew.biarlahh dah fa rajen nak mengerah otak fa hari ni.mueheheh okeh sebenarnya kalau ikut planning fa & en.somi akan nikah pada 31.05.2013,fa dan en.somi hanya merancang tpi semuanya dah ditetapkan. ceritanya cmni masa fa nak g submit borang permohonan nikah dan msa nak g interbiu nikah tetiba tok kadi gtau yang dia akan pergi umrah tarikh tu dan dia fa suruh fa  percepatkan tarikh nikah ataupun tunda dulu after dia balik dari makkah. halamakkkk ms tu ktaorang da gelabah teruk. nak tunda memang no la kannn. gile hapa nak tunda kad untuk majlis kenduri dan bertandang semua da siap tauu. takkan nak cipta sejarah sanding dulu lepas tu baru nikah. karang tak pasal-pasal femes fa dekat malaysia ni ha. so, bila kitaorang discuss balik en.somi ambil keputusan untuk percepatkan tarikh nikah jadi 17.5.2013.. gila hokeyy masa tu yela 2 minggu awal.. mental dan fizikal tak sedia lagi hokeyyy.. stress pun hado.. mana nak prepair mini pelamin lagik, mana nak setelkan kerja-kerja dekat opis lagik. memang serabut ya hamatla tyme tu. tapi alhamdulilah segala-galanya dipermudahkan. dengan sekali lafaz "aku terima nikahnya......" fa selamat menjadi isteri kepada en.somi. maka segala tanggungjawab abah selama 22 tahun telah bertukar di bawah bahu en.somi. dan makanya tittle anak manja abah pun terpaksa ditarik balikk...sobs sobs sobs... kalau nak tanya life fa after nikah?? alhamdulilah fa sangatlah heppy. yela dulu buat apa pun sensorang. tak libatkan sesapa. now bila da kawen nak buat apa-apa pun terpaksa tanya en.somi dulu. minta pendapat dan minta izin daripada dia dulu. dulu tido sensorang. nak tido cmna gaya pun tak kisah sebab katil tu memang hakula yang conquer.hewhewhew. now tido berdua tak boleh nak agresif sangat. tido kena sopan-sopan gitew lepas tu bila celik bijik mata je tengok en.somi kat sebelah..wuuuuuu syokk ohhhh. untuk majlis kenduri rumah fa dan untuk majlis bertandang rumah en.somi fa akan buat entry yang lain keh. layanzz je dulu gambo-gambo sekitar majlis nikah fa keh :)


tarikh    : 15.07.2013
tempat  : surau taman seri desa ( sebelah umah fa jek )
jam       : selepas asar
makeup : butik pengantin koleksi sri andaman https://www.facebook.com/koleksisri.andaman
photographer : alif https://www.facebook.com/Cheapshotphotoworks



masa ni berdebor menunggu saat bergelar isteri :)
alhamdulilah. akhirnya setelah berbagai onak dan duri ditempuhi. kita disatukan dalam satu ikatan yang sah ;)
mini pelamin fa.. fa sendiri dengan kakak-kakak fa yang designkan mini pelamin ni.. nak jimat punya pasalkan. hewhew. segala aksesori dan barang-barang untuk siapkan mini pelamin semuanya sdn bhd


bersama mama n abah yang tersayang. :)


p/s : kualiti gambar tak brape hokey sebab guna camera phone je ni.. insyaAllah bila da dpt gmbar daripada en.alif a.k.a photographer fa.. fa akan hapdate okeh :)





 "ya Allah ya Tuhanku..kau berkatilah kehidupan kami dan kau kurnikanalah kami zuriat yang soleh dan solehah"



1 comment:

HASRUL HASSAN said...

Hmm cantiknya dia .. ohhh patutlah blog dah tak update.. dah jadi isteri orang rupanya ... :)

dekat setahun dah ni... hoho...


HASRULHASSAN.COM